Het thuisfront

Aan het einde van de pelgrimstocht willen Marnix en ik jullie graag laten weten dat het ook voor ons een heel fijn gevoel is dat Theo deze tocht heeft mogen en kunnen maken. We hebben heel veel plezier gehad aan het bijhouden van de website en alle mooie, grappige, hartelijke en ontroerende reacties hebben ons de afgelopen maanden heel erg geholpen de tijd door te komen. Wij zijn natuurlijk erg trots op Theo, maar het is veel meer dan dat. Blijdschap dat één uit ons gezin dit heeft gedaan en wij zodoende alledrie de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien. En te weten: we horen bij elkaar, in kwade en in goede dagen.

Dank jullie allemaal! Wie Theo op dezelfde manier wil begroeten als we op 8 april vaarwel hebben gezegd: Op 29 augustus om 12.30 uur steekt Theo met de pont over en loopt naar het Kunstcentrum voor de koffie. Daarna loopt hij naar huis. Wie mee wil lopen, is weer welkom. Hopelijk regent het niet zo hard als toen hij vertrok!

We zullen vast nog wel iets van ons laten horen na thuiskomst, maar voor nu: Alle goeds voor jullie allen!!

Marnix, Gery

13 gedachten over “Het thuisfront”

 1. Beste Geer
  Misschien heb je wel gelezen dat wij onze bewondering over Theo hebben uitgesproken, maar dat is natuurlijk ook op jou van toepassing!! Zonder jou was er natuurlijk niet zo’n mooie vertaling op de website geweest en als jij er niet mee had ingestemd, dan had Theo de tocht nooit kunnen maken.
  Daarom willen we ook jou bedanken voor alle inspanning en medewerking die je aan Theo hebt gegeven en we weten zeker dat jullie met veel plezier en gevoelens aan deze tijd zullen terug denken.
  Vriendelijke groeten.

 2. Ik sluit mij weer aan bij de vorige schrijver(ster).
  Was van plan om dinsdag naar Zaandam te komen en had al half en half een vrije dag gepland, alleen heeft Leen de 29e een afspraak bij de cardioloog voor een scopie dus zal ik in gedachten (als ik in de wachtkamer zit te wachten) met jullie meeleven. Nogmaals voor jullie alledrie een dankjewel voor alle mooie verhalen. Ik zal het erg missen. Meestal was het het eerste wat ik deed als ik op kantoor kwam. Nu zal dat weer de gewone gang van zaken moeten worden. Theo, ik weet zeker dat je de eerste tijd dat je thuis bent het heel druk zal krijgen met terugvertellen, enz. over je reis aan iedereen die je tegen zal komen.
  Genieten jullie nog maar lekker na en tot ziens.

 3. Ook van ons de hartelijke felicitaties, maar dat niet alleen, we zijn blij voor jullie dat deze pelgrimsreis volbracht is. We vermoeden dat het voor Theo, maar ook voor Gery en Marnix meer dan een voetreis is geweest, want niet voor niets heeft Theo een steen van het graf van Ernest meegenomen onderweg. En niet voor niets onderneemt Theo een voettocht na het ongeluk dat hem is overkomen en niet voor niets zijn jullie er alledrie zo bij betrokken geweest en dat jullie bij elkaar horen, daarvan zijn we overtuigd. Kortom, dat deze pelgrimsreis voor jullie alledrie in de toekomst veel zal betekenen, denken wij. Maar onverkort onze bewondering voor Theo voor zijn uithoudingsvermogen en voor het thuisfront dat aan het succes heeft bijgedragen.
  Veel geluk voor jullie alledrie voor de toekomst
  Helaas zullen wij niet naar Zaandam kunnen i.v.m. mijn gezondheid en de daaraan verbonden revalidatie, al met al ook een fijne thuiskomst gewenst.

 4. Ein Wanderbursch’ mit dem Stab in der Hand,
  kommt wieder heim aus dem fremden Land.
  Sein Haar ist bestaubt, sein Antlitz verbrannt,
  vom wem wird der Bursch’ wohl zuerst erkannt?
  So tritt er in Zaanstad von dem alten Fahre
  Da sind sie endlich, die Freundenschare!

  Beste Theo, dit waren de eerste dichtregels van mijn examen Duits, ik heb ze maar aangepast aan je terugkomst. We zullen je van harte begroeten.

 5. Wij hebben de afgelopen maanden genoten van je avonturen. We zullen de website missen. Als het enigszins kan hopen we morgen bij je intocht aanwezig te zijn.

 6. Theo, heel hartelijk gefeliciteerd met deze gigantische prestatie Wat zal het moeilijk zijn om af te kicken van je loopfobie. Ga je nu iedere dag lopend boodschappen doen voor al je buren?
  Welkom thuis.

 7. Theo,
  Na het bereiken van het ‘eindpunt’ werp je je nog met hart en ziel op de ‘toegift’, Santiago is dus niet het uiteindelijke doel. En ook hier horen weer rituelen bij. Die geven aan dat – hoe je ook bezig bent met de dagelijkse bezigheden – het verleden, jouw verleden en dat van anderen, er steeds weer bij hoort.
  En ook na deze tussenstop zullen er nog veel ‘toegiften’ volgen. Tenslotte weten we allang dat Finisterra niet echt het einde van de wereld is.
  Als ik, alweer, een paar dagen mis van jouw ervaringen, kijk ik uit naar je berichten. Uit de commentaren op de site en om mij heen blijkt dat velen je volgen. Hoewel je de pelgrimage individueel denkt te maken, blijken er toch velen mee te liften.
  Bij elke toegift zul je weten dat je dat echt niet alleen doet.

  Gery en Marnix,
  Meeleven met Theo is mede zo goed gelukt dankzij jullie dagelijkse/nachtelijke inspanningen. En niet te vergeten het onderkoelde commentaar op zijn beslommeringen.
  Geweldig dat jullie zo consequent de site hebben bijgehouden. Heel veel dank daarvoor.
  Ik heb genoten van jullie tocht.

 8. Dear Theo,
  Congratulations to ‘your camino’. You are an admirable person, and I’m glad we met. Indeed, I interrupted at Los Arcos, but in a couple weeks I plan to return to Los Arcos and continue ‘my camino’. I wish I would have time and opportunity to do the camino the way you did – starting from home and walk it in one piece.
  I just finished reading ‘Sun 27 Aug ‘06’ a couple minutes ago. Just in time to find out that TODAY, in about ONE HOUR you’ll have a coffee-stop in het Kunstcentrum. Welcome back home, I hope people will give you the time to adjust to the ‘normal world’. Surely, it won’t be easy.
  I preferred to write in English, my written Dutch is not all that impressing.
  Vriendelijke groeten

 9. Tja, wat moeten wij hier nu nog allemaal aan toevoegen.
  Het lezen, de sms-jes, zoeken op de kaart, alles wat er de afgelopen tijd aan werk is verzet. We zullen het missen!
  Maar nieuwe tijden, nieuwe kansen, nieuwe ideëen.
  Wij zijn benieuwd wat er nog komt en hopen daar van mee te mogen genieten.
  Maar voor nu heel veel plezier met alle komende leuke, onverwachte en hartverwarmende ontmoetingen en reacties.

 10. Theo, Gery en Marnix,
  Nu het nieuwsfront en het thuisfront weer verenigd zijn past het mij om jullie allemaal te bedanken voor de verslaggeving van DE tocht.
  Het is even wennen dat er geen nieuwe verslagen meer komen, geen gegrinnik meer om Theo’s droge opmerkingen.
  Het heimweegevoel zal wegebben, maar het verlangen om ooit ook een lange wandeling te kunnen maken blijft smeulen.
  Nogmaals dank voor de vele uren leesplezier en de stipte verzorging. Het ga jullie goed! Groeten.

 11. Beste Theo,
  Oost west, thuis best. Een Vlaams gezegde dat zeker ook nu bij jou van toepassing zal zijn. De camino was mooi, soms moeilijk, had een doel….. maar thuiskomen onder je geliefden doet toch ook weer deugd. Het is een mooie ervaring die je verdere leven toch een heel klein beetje zal beïnvloeden.
  Via deze weg willen ook wij jouw thuisfront hartelijk bedanken voor de mooie website waarop wij, na onze thuiskomst, elke dag zijn gaan zien. Jouw verhalen zijn hartverwarmend en dit zeker voor twee pelgrims die jou ooit eens op jouw weg hebben ontmoet. De ontmoeting ligt nog heel vers in ons geheugen. Herinner je je nog Hans de pastoor uit Tilburg waarover wij toen spraken? Deze man liep een tiental dagen met ons mee en vorige week is hij toevallig bij ons op bezoek geweest. Misschien ontmoeten we jou hier ook eens?
  Lieve pelgrimsgroeten.

 12. Theo, Gery en Marnix,
  Wat ik wilde zeggen, is eigenlijk allemaal gezegd.
  Nou dan, alleen nog: geniet van elkaar en van de verhalen die er zeker nog zullen komen.
  Misschien gauw tot ziens en rust allemaal maar lekker uit.

 13. Dag Theo,
  Fijn om te lezen dat je het gehaald hebt tot Finisterre en dat het belangrijk was dat stuk er nog bij te doen. Ik hoop dat de ‘landing’ niet te hard voor je is, ik zelf heb het behoorlijk lastig gehad de eerste 10 dagen en ik ben maar 5 weken weggeweest, dus wat moet dat dan voor jou niet zijn. Ik wil daar wel wat meer over vertellen, maar zou ’t leuk vinden om naar jou persoonlijk te kunnen mailen. Speel je mij je mailadres eens door?
  Ik hoop dat het je goed gaat, dat je kunt genieten van de kleine, alledaagse dingen en van de zon die er nu de laatste dagen toch wel een beetje is.
  Lieve groeten en tot mails.

Reacties zijn gesloten.