Heel dichtbij

15,9 km – 22.710 stappen / totaal 3133,72 km – 4.497.927 stappen

Ik begin nu wel heel dichtbij te komen, want vanmorgen liep ik langs het vliegveld, waar Gery en Marnix vanmiddag aankomen. Er zaten bossen voor, dus ik had het niet gezien, maar hoorde ineens een hels lawaai en dat was een vliegtuig dus. Ja, zo gaat dat, het einde nadert nu snel.

Ik ben weer door de eucalyptusbossen gewandeld en ben gestopt op de Monte Gozo. Op de berghelling hebben ze voor het bezoek van de Paus in 1999 of daaromtrent een waanzinnig dorp gebouwd van stenen barakken. Nu zijn het refugio ’s en er kunnen nu in totaal achthonderd mensen slapen. Dat werd me toch een beetje al te gek, dus ik heb een hotel genomen. Dat is trouwens ook een barak, maar dan iets luxer. Het is geen fraai gezicht.

Vanmiddag heb ik natuurlijk even siësta gehouden zoals het hoort. Daarna dacht ik: “Wat zal ik nu eens gaan doen?” en besloot dat ik maar eens een eindje ging wandelen! Ik ben naar de top van de Monte Gozo gelopen. Daar staat een groot beeld van een pelgrim, ook neergezet ter ere van de Paus, omdat hij daar heel veel jongeren heeft toegesproken. Toen was het weer tijd voor een pilsje en dat heb ik gedronken met drie Spanjaarden. Niet dat wij ook maar één woord van elkaar verstonden, maar dat mag me niet hinderen, met handen en voeten kom je een eind. Ik heb ze uitgelegd dat ik vier talen sprak, maar me desondanks hier niet verstaanbaar kan maken, wat hen tot tevredenheid stemde. Onzin dus, een vreemde taal leren. Bovendien kunnen de mensen uit Andalusië de mensen in Galicië ook niet verstaan, dus er is geen beginnen aan.

Gery en Marnix zijn inmiddels gearriveerd, dus morgenochtend zien we elkaar op de trappen van de kathedraal. Om Suzanne te plezieren heb ik het een half uurtje later gezet, dus nu wordt het half tien wat de ‘blijde intocht’ betreft.

11 gedachten over “Heel dichtbij”

 1. Beste Theo,
  Wat een fantastische prestatie. Ik volg je vanaf het begin en lees dagelijks je verslag. Ik ben ontzettend jaloers op je, zelf hebben we 275 km gelopen en ik heb blaren, dat wil je niet weten. We hebben in angst gezeten vanwege de bosbranden, gelukkig heb je er geen last van gehad. Nogmaals van harte met deze topprestatie
  Groetjes.

 2. Beste Theo, wat een prestatie. Er zijn er, denk ik, weinig die deze route aan een stuk lopen. Fantastisch !!!!!!!!!!
  We zien je wel weer bij je buren Eef en Henk

 3. Hoi Theo,
  Maak er een mooie intochtochtend van!
  Geniet van een goed gevoel
  Groeten

 4. Mijn oprechte felicitatie en respect voor het volbrengen van je pelgrimstocht. Vanaf het begin dagelijks genoten van het goede en vlot geschreven live-verslag. Het voelde alsof ik de tocht heb mee mogen wandelen. Een goed vervolg na thuiskomst. Bedankt.
  Hartelijke groet.

 5. Hoi Theo
  Als ik dit schrijf, heb je het ontvangstcommité al begroet. Je hebt het dus gehaald, op het allerlaatste stukje na. Nu maar hopen dat er na de gegoten waterstromen ook stromen van zegen zullen komen, dat heb je in ieder geval verdiend als ‘vieze pelgrim’
  Gefeliciteerd, we zijn benieuwd hoe je naar huis gaat, na de berichten van je thuisfront. Al met al een hele prestatie van jou en dat wordt afkicken.
  Groeten van ons en nogmaals van harte.

 6. Zorg dat het een intocht wordt die ze zich daar nog jaren zullen herinneren, want ik ben het met een van de bovenstaande reacties eens, er zijn er niet veel die deze tocht in één keer lopen. Bedankt, ook de thuisbasis, voor alle verhalen. Ook ik heb genoten en nogmaals, ik ben hartstikke trots op je. Van harte, joh en we zien je wel weer in Zaandam.

 7. Hoi Theo, wij hebben eigenlijk nog maar weinig toe te voegen aan bovenstaande berichten. We hebben erg genoten van je hele tocht en ook het thuisfront mijn(ons) petje af, hoor. Theo, maak er een onvergetelijke intocht van.
  Groetjes.

 8. Dag beste Theo,
  Op dit ogenblik zal je de geneugten van het weerzien met je geliefden al hebben geproefd. Het doet deugd, nietwaar, eindelijk elkaar eens goed te kunnen vastpakken (d.i. op zijn vlaams). We wensen je van harte proficiat met je tocht en hopen stilletjes je in de toekomst nog eens te ontmoeten. Je was en bent voor ons een voorbeeldpelgrim!

 9. Beste Theo,
  Dan is het eindelijk zover en is de tocht volbracht.
  Wat een geweldige prestatie, al zul je zelf misschien zeggen: “Och, het viel wel mee!!!!!”
  We wensen jou en Geer een mooie tijd toe en danken jullie beiden voor de prachtige verslagen van de wandeling.
  Vriendelijke groet.

 10. Beste Theo,
  Proficiat, wat een geweldig mooie pelgrimstocht.
  Zoals jij die tocht hebt gemaakt en beschreven, leek het iets van niets. Want buiten een klein bleintje en een nog kleinere vlo viel alles blijkbaar nogal mee.
  Op zo’n wandelingetje zou ik morgen al willen vertrekken.
  Maar ik weet wel zeker dat het vele malen zwaarder is geweest dan dat je het hebt laten uitschijnen. Je optimisme en positieve ingesteldheid maakten dat ik je met veel plezier ben blijven volgen. Bedankt daarvoor.

 11. Theo, van harte gefeliciteerd, kerel. Geweldige prestatie. Wij zijn trots op je! Benieuwd naar je verdere belevenissen met je ontvangstcommité en de voetreis naar Cabo Finisterre. Mille fois de chaleureuses felicitations!

Reacties zijn gesloten.