De blijde intocht

5,72 km – 8169 stappen / totaal 3139,44 km – 4.506.096 stappen

Santiago-voor-kathedraal-we

Nou ja, blij, het had nog heel wat voeten in de aarde voor we elkaar gevonden hadden. Ik kom aan op het plein voor de kathedraal en verwacht mijn familie daar te zien, maar nee hoor. Dus ik wacht en ik wacht en sms en sms, krijg bericht terug dat ze allang op me staan te wachten. Alleen……… bij een zij-ingang in plaats van bij de hoofdingang. Ach ja, ze zijn ook niks gewend als ze in het buitenland zijn.

Maar alles kwam goed en het ongelooflijke is waar: Ik ben gearriveerd in Santiago de Compostela!!!! Na meer dan 3100 km gelopen te hebben en na viereneenhalf miljoen stappen gezet te hebben, heb ik mijn doel bereikt!!!!

Het geeft een heel dubbel gevoel: Fantastisch dat ik het heb gehaald en ik heb een fantastische voettocht gehad, maar wat jammer dat het nu voorbij is.

Eerst maar een kopje koffie gedronken en daarna zijn we met zijn drieën naar de mis gegaan. Een mis met twaalf heren, zoals dat heet. Het was wel indrukwekkend, al werd het grote wierookvat niet gezwaaid. Dat doen ze alleen op zon- en feestdagen.

En toen naar het bureau van de pelgrims om mijn Compostela te halen. Ik was niet de enige, er stond een rij vanaf onderaan de trap tot bovenaan toe, allemaal pelgrims.

Santiago-ontvangst-compostela web

Maar hier is ie dan toch, de felbegeerde Compostela!

Ja, en nu wordt het dus een paar dagen ‘vrije tijd´. Vandaag en morgen blijven we in Santiago de Compostela en dan ga ik woensdagochtend door naar Cap Finisterre. Gery en Marnix komen me dan daar ophalen en dan kunnen we zondag ook nog het wierookvat zien zwaaien voor we de thuisreis aanvaarden.

En wanneer ik thuiskom? Ja, ook dat moest geregeld, al wil ik er niet aan. Ik vertrek maandag 28 augustus om tien over vijf ’s middags met de trein om dan de andere dag, 29 augustus, om half één ’s middags ongeveer in Amsterdam-Sloterdijk uit de trein te stappen. En dan gaat voor de laatste keer de rugzak om de schouders, want dan kom ik verder teruglopen naar huis. Net zoals ik gekomen ben: over de pont en wellicht met halverwege een kopje koffie bij het Kunstcentrum.

Maar eerst nog even uitstel: op naar Finisterre!

17 gedachten over “De blijde intocht”

 1. Ik heb er maar één woord voor: “geweldig”
  En nu maar wachten wat het volgende is of ga je het nu ‘rustig’ aan doen?
  Ik denk het niet.
  Gefeliciteerd, hoor en groetjes

 2. Schitterend Theo en gefeliciteerd met dit bereikte doel.
  Met heel veel bewondering.

 3. Theo,
  Je krijgt van mij de titel: ‘de doorzetter van 2006’!!!
  Gefeliciteerd met het volbrengen van je missie!!

 4. Theo,
  In één woord: fantastisch!
  Gefeliciteerd, geniet met z’n drieën van deze laatste dagen en we zien je de 29e wel weer in Zaandam.
  Groeten.

 5. Theo en het begeleidingsteam, van harte gelukgewenst met deze reuzestap. Veel afgevallen? Groeten en wel thuis.

 6. Het ongelooflijke is waar, inderdaad!!
  Gefeliciteerd!

 7. Hi Theo
  Well you have done it.
  Congratulations, you should be proud of yourself. It is an great achievement I must say that I will miss your news. I thoroughly enjoyed reading it.
  Have a safe trip home (the fast way).
  Greetings.

 8. Ja, weer weet ik niet wat ik moet schrijven!
  Het is ongelooflijk, je kijkt er tegen aan en nu is het al weer bijna voorbij.
  Wat een prestatie!!
  Na de vorige reacties gelezen te hebben, sluit ik mij daar weer volledig bij aan.
  Tot ziens en een goede thuisreis voor jullie alle drie.

 9. Wat moeten we nu iedere morgen gaan doen? We zijn zo gewend om eerst op de website te kijken wat er steeds verder weg gebeurd was. Nu ben je dan op je bestemming. We hopen dat deze bestemming je brengt wat je er van verwacht. Gefeliciteerd en tot ziens.

 10. Beste Theo,
  Fantastisch dat je je doel bereikt hebt. Wij vinden het een ongelooflijke prestatie en we nemen onze virtuele petten diep voor je af. Van harte gefeliciteerd.
  Leuk dat we nog net je finish hebben kunnen meemaken voordat we zelf op vakantie gaan.
  Je verslagen op de website zullen we missen!

 11. We wisten dat je het zou halen, maar het is niet te bevatten: zoveel kilometers met zo’n blijdschap gelopen.
  We sluiten ons bij alle overige sprekers aan:
  Gefeliciteerd
  Je fans

 12. Hoi Theo,
  Alle goede dingen komen in drieën.
  Na de soep van de Peellandroute en het hoofdgerecht naar Santiago hoop ik dat het toetje naar Cap Finisterre je ook nog goed mag smaken.
  Ondertussen moet ik niet vergeten je alvast heel erg te feliciteren met deze prachtige prestatie.
  Groeten

 13. Hoi Theo,
  Ook vanuit Brabant van harte gefeliciteerd met je prestatie. Niet alleen jij, maar ook je lezers vinden het jammer dat je er bent, want we zullen je humorvolle verhalen missen. Ook Geer en Marnix bedankt dat we d.m.v. jullie de tocht konden volgen. Nog een fijne tijd in Santiago en het gaat jullie goed.
  Houdoe.

 14. De kroon op je werk, de mis met de twaalf heren en het zwaaien met het wierookvat heb je eerlijk verdiend. Hoe is het mogelijk, denk je achteraf, na ruim 3000 kilometers lopen.
  Geweldig. We zullen je missen en ook het thuisfront. Gegroet!!!!!

 15. Theo, Gery en Marnix
  Wat kan ik nog anders zeggen na dit gelezen te hebben dan het overal mee eens te zijn Het is wel jammer dat het verhaaltje voor het slapen gaan nu sluit. GEFELICITEERD.

 16. Hoi Pelgrim Theo,
  Sedert je passage in Saint-Jean-Pied-de-Port volg ik je relaas op de voet. Ik ben een eenendertigjarige Vlaming die in de zomer van 2007 vanaf Saint-Jean de Camino zal volgen en lees daarom online verslagen van pelgrims. Ik bewonder je prestatie (hoewel je dit woord niet graag zult horen, het ging immers niet over het ‘presteren’ an sich) en genoot van je aangename schrijfstijl. Weet dat je door deze verslagen niet alleen de communicatie met het thuisfront kon behouden, maar dat je zeker ook een groot aantal ‘anonieme’ lezers en kandidaat-pelgrims veel belangrijke informatie hebt verschaft.
  Dank je.
  Groeten vanuit Essen.

 17. Theo, Gery en Marnix,
  Geweldig goed gedaan, en nou? (Het is wat anders dan de fietsen, etc in de gym van de RCA.)
  Goed dat uw enkel het heeft kunnen volhouden. Hopelijk blijft dat nu goed.
  En nu maar wachten wat de volgende stap zal zijn, anders ‘rustig’ aan doen? “Stap voor stap”, volgens Bep.
  Nogmaals fantastisch dat je deze droom en het doel bereikt hebt.
  Gefeliciteerd en groetjes aan iedereen.

Reacties zijn gesloten.