Ik ben er!

vlag-nl-web schelp-web vlag-sp-web

Gisteravond heb ik met vier Zweden een heel gezellige avond gehad. We hebben ontzettend gelachen. Zij hebben de humor, die ons ligt. Ze kunnen ook zichzelf in de maling nemen.
Vanmorgen dreigde het te gaan regenen, ik voelde al een paar spatjes. Maar gelukkig heeft de regen niet doorgezet en is het de hele dag droog gebleven. Geen zon en grijze luchten, erg fris, maar geen regen.
Ik heb gelopen en bij elke stap kwam Santiago dichterbij. Om kwart voor tien was ik bij Lavacolla, de plaats waar de pelgrims zich vroeger moesten wassen voor ze de stad in kwamen om het ergste vuil eraf te spoelen. Om elf uur liep ik langs de startbaan van het vliegveld. Toen ben ik eerst maar iets gaan eten om het eind van de camino nog even uit te stellen.
Maar ja, hoe je ook treuzelt, het moet er toch van komen.
Om half vier liep ik het plein van de kathedraal op en…… ging de zon schijnen. Ik kwam nu voor de zesde keer aan en was ervan overtuigd dat het me niets meer zo doen. Dat kan een mens wel denken, maar op de een of andere manier is het toch weer een bijzonder moment. Ik ben heel blij dat ik het weer gehaald heb…..en…..ik vind het weer jammer dat het nu (bijna) afgelopen is.
Het was niet druk. Op het pelgrimskantoor waren maar vier mensen voor mij. Nu heb ik dus mijn zesde credencial binnen!
Ik heb een prachtige tocht gemaakt en het weer geweldig naar mijn zin gehad. Het is toch iedere keer weer anders. Niet alleen wat de natuur betreft, maar ook de rest. Ik heb nu veel minder mensen gezien, maar als ik terugdenk aan die ontmoetingen waren die allemaal leuk en mooi. Toen ik Santiago binnenliep hoorde ik ineens een luid gebrul. Dat was de Italiaanse Belg, die ook vandaag aangekomen is. Zo zie je elkaar dan toch weer terug.
Vandaag blijf ik verder in Santiago, ik heb een prima hotel gevonden met gratis internet, dus ik kan de terugreis boeken. Morgenochtend vertrek ik dan alweer richting Fisterra. Margrit en haar zus zijn daar zondag en Margrit heeft al een hotel voor me besproken daar. Ik hoop dus zondagmiddag in Fisterra aan te komen. Maandag ga ik dan met de bus terug naar Santiago en daar blijf ik dan nog een dag. Als er nog plaats is, kom ik dan woensdag met het vliegtuig thuis en kan ik weer aan de afwas!

8 gedachten over “Ik ben er!”

 1. Gefeliciteerd, het was weer bijzonder. Wij hebben erg genoten van je verhalen en hopen, als wij terug van vakantie zijn, weer te mogen genieten van je mooie film. Groeten en nog een paar mooie wandeldagen gewenst. Andries en Rina

 2. Hoi Theo,
  Ook wij vinden het jammer dat je er bent, want we hadden graag nog een paar weken met je ‘meegewandeld’. Maar als je in Finsterra aangekomen bent, ga ik jouw Levante opnieuw lezen.
  Met groeten, Ton en Rick

 3. Pelgrim Theo, van harte gefeliciteerd! Ik heb van je verslagen genoten. En nu nog een stukje naar het einde van de wereld!
  Groet, Peter

 4. Gefeliciteerd Theo. We zijn ook heel benieuwd naar de film. De kaart staat hier voor ons op de tafel. We bedanken jou en Gery voor de prachtige verslagen waar we erg van genoten hebben.

 5. Gefeliciteerd met je einddoel!
  Wij zijn in afwachting om je volgende reis weer te volgen.
  Groetjes en liefs van je zus.

 6. Gefeliciteerd Theo, weer een hele prestatie!
  Doe het nog even rustig aan: thuis moet je behalve aan de afwas ook aan het werk voor de nieuwe film.
  Ik ben benieuwd!
  Een hartelijke groet, Arij

 7. Even een vraagje: Die afwas, staat die van weken? Is die voor je opgespaard?

Reacties zijn gesloten.