Vertrek in de sneeuw

Theo-vertrekt-web

Ik had niet verwacht in mijn korte broek te kunnen vertrekken, maar ik had er toch ook niet echt op gerekend dat ik door een pak sneeuw zou moeten waden. Maar ja, zo gaat dat. Ik vertrok om negen uur vanmorgen naar de trein, maar miste de trein van kwart over negen en moest dus een half uur wachten. Toen bleek dat ik in Zaandam over moest stappen. In Amsterdam bleek dat er spoorproblemen waren in Utrecht, zodat de treinen via Hilversum reden. En zo arriveerde ik pas tegen twaalven in ’s-Hertogenbosch.

Op het station snel even iets eten en vervolgens op weg. In ’s-Hertogenbosch liep ik om te beginnen verkeerd, wat me ongeveer een half uur kostte. Maar als je eenmaal buiten de stad bent en de stad ziet liggen, is het wel erg mooi. Onderweg waren er af en toe nog sneeuwbuien, maar dat was goed te doen en ik heb zelfs de zon gezien! Het was een mooie route met allemaal kastelen. Om kwart over vier kwam ik bij mijn eerste gastvrouw in Heeswijk-Dinther aan. Op de stappenteller staan nu 29.000 stappen en ik heb 812 calorieën verbruikt. Als ik straks ga eten, betekent dat nog een wandeling van zo’n 3 km en na het eten weer dezelfde afstand terugwandelen natuurlijk, maar met mijn enkel gaat het tot nu toe prima, dus geen zorgen.