Van Pieterpad tot Peellandpad en verder?

Pieterpad-webPijl-webPeellandpad-webPijl-webCamino-de-Santiago-webVraagteken-web

Om uit te proberen of het wandelen mij zou bevallen, heb ik in september 2004 in 21 dagen het Pieterpad gelopen. Geweldig was dat!! Ik was meteen verslingerd aan dit wandelen met rugzak en tent. Alleen kreeg ik in Limburg een probleempje met mijn linkerenkel, die aan het einde van de dag erg dik en pijnlijk werd. Na terugkomst dus naar de orthopedisch chirurg, die een kijkoperatie uitvoerde. Hoewel de bedoeling was dat ik daarvan zou opknappen, gebeurde het tegendeel: de enkel werd steeds stijver. Kortom, na een jaar dokteren heb ik aangepaste schoenen gekregen. Nu gaat het goed, zolang ik mijn schoenen maar aanheb. Ik heb ze in januari gekregen en daarna heb ik er zo vaak mogelijk mee gelopen en verschillende tochten hier in de omgeving gemaakt met een min of meer gevulde rugzak. Ik ben van plan begin maart een deel van het Peellandpad te lopen en daar hangt dan van af of ik inderdaad op weg ga naar Santiago om mijn oude droom waar te maken.