Van St. Anthonis naar Overloon

Vannacht heb ik geslapen bij de familie Verdaasdonk in St. Anthonis. Na een groots ontbijt waar veel nog niet genoeg was, ben ik vertrokken om half tien. Ik kreeg voor onderweg, behalve goede raad over de te volgen route, ook nog een lunchpakket mee met sinaasappel en peer uit eigen boomgaard. Heel aardige mensen en mevrouw Verdaasdonk vroeg mij bij het vertrek nog om haar een kaartje te sturen uit Santiago de Compostela, als ik daar mocht aankomen.
Omdat het redelijk weer was, dat wil zeggen geen regen, ben ik in de richting van de Maas gelopen via Boxmeer. Langs de Maas is een beschermd natuurgebied, de Maasheggen. Daar had ik geen kaart van en ik ben er dan ook compleet de weg kwijtgeraakt. Uiteindelijk stond ik voor een veerpont over de Maas. Weer omgekeerd en richting Vierlingsbeek gelopen. Die plaats kende ik nog van het Pieterpad. Vanaf Vierlingsbeek heb ik de gewone asfaltweg genomen richting Overloon waar wij een huisje gehuurd hadden voor het weekend. Onderweg toch nog een aantal buien gehad, maar niet meer zo erg als woensdag.
Uiteindelijk heb ik ca 22 km gelopen en ben ik om half drie aangekomen in Overloon waar Gery al stond te wachten. Einde van de trainingswandeling.

Blaren

Bij aankomst was ik wel blij dat ik mijn schoenen uit kon doen, maar dat had ik beter kunnen doen zonder de controlerende blikken van Gery. Want de nagel van de grote teen rechts zal er waarschijnlijk af gaan en ik had een beetje bloed aan de sok van een blaar aan een van de andere tenen. Jullie begrijpen dat er op duidelijke wijze getwijfeld werd aan mijn gezonde verstand door Gery.
Ondanks het wisselvallige weer en het probleempje met de rechterschoen heb ik het toch geweldig naar mijn zin gehad. Inmiddels heb ik al een afspraak gemaakt met de schoenmaker zodat daar iets aan gedaan zal worden. Aan het weer kan ik niets doen en regen zal ik ook wel krijgen onderweg naar Santiago. Dus dat is het probleem niet. In principe zal het dus echt gaan gebeuren. We zien wel hoe ver ik kom.