Nog niet St. Jacques, maar wel St. Anthonis

Vanmorgen toen ik vertrok regende het een beetje, onderweg had ik een paar buien, maar verder is het droog gebleven.
Ik ben dus vandaag van de route afgeweken, omdat ik naar St. Anthonis wilde. Mijn gastvrouw vanmorgen wist een route door de bossen en nu heb ik vandaag toch een schitterende route gehad! Niet alleen bossen, maar ook een groot stuk heide, het was veel mooier dan het ‘officiële’ Peellandpad dat ik tot vandaag heb gevolgd. Het was maar 15 km, dus ik heb het vandaag heel rustig aan gedaan. Ik ben vaak even gestopt en heb veel gefilmd, want daar is gisteren met al die regen niets van gekomen.
Ik heb nu wel een paar blaren, maar ik heb er nog niet één door hoeven prikken, dus dat valt alles mee. Met de enkel gaat het ook prima. Eigenlijk heb ik nu nog de meeste last van mijn grote teen aan de andere voet. Dus als ik terug ben, moet de orthopedische schoenmaker daar nog maar even naar kijken.
Ik was lekker bijtijds in St. Anthonis. Ik verwachtte een gehucht, zo van vier huizen op een kruispunt en dat is het dan. Maar St. Anthonis is gewoon een heel leuke plaats, met een echt centrum, een brink en zo, hartstikke gezellig! Dus daar ga ik straks eten in het eetcafé, dat ik gezien heb en dat volgens mijn gastvrouw van vandaag goed is. En het is maar 1,5 km lopen naar het dorp en terug, dus die stap ik even onder mijn schoenen weg.
Voor morgen heb ik twee alternatieven. Als het slecht weer is, loop ik rechtstreeks naar Overloon over de verkeersweg. Dat is maar 10 km, dus lekker snel en kort, maar niet leuk!
Dus als het weer een beetje meezit ga ik nog een ommetje wandelen langs de Maas en dan wordt het 20 km. Ik heb het nog steeds heel erg goed naar mijn zin en ben dan nu nog wel niet bij St. Jacques, maar in ieder geval al bij een heilige: St. Anthonis!

Sint-Anthonis-web