Limonadefontein

Vanmorgen begon de pret al vroeg. Marianne had limonade in haar fles gedaan voor onderweg en die fles ontplofte. De limonade spoot er gewoon met enorme kracht uit. Gelukkig had ze de tegenwoordigheid van geest om snel uit het open raam te richten, zodat voorbijgangers een fontein van limonade naar buiten zagen komen. Dat was lachen natuurlijk.
Verder wilden we naar een prehistorisch kerkje, waar bijzondere wandschilderingen zijn. Zoals veel kerken in Spanje was ook deze dicht, maar geen nood. Marianne belde gewoon bij de buurvrouw aan en laat die nou de sleutel hebben! Dus konden we het kerkje inclusief de wandschilderingen uitgebreid bewonderen.
Verder hebben we vandaag lekker gewandeld. We zijn vertrokken met prachtig weer, onderweg werd het herfst en nu is het voorjaar, dus we hadden weer vele mogelijkheden vandaag.
Hartelijk dank voor alle commentaren. Als we ze zelf niet kunnen zien, leest Gery ze ’s avonds voor en zet ons verhaal dan weer op de website. Corrie, dank voor het gedicht en uiteraard is het prima als je op de website schrijft. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Want ook dat leer ik hier weer: het is heerlijk om af en toe alleen te lopen, dat doen we ook, maar het is ook heerlijk om met andere mensen te zijn en te kunnen vertellen, lachen, eten, enz. We beginnen elkaar allemaal een beetje beter te kennen nu, omdat we elkaar natuurlijk regelmatig weer tegenkomen en dat is gewoon erg leuk. Vanavond was Manfred de laatste en werd met applaus begroet toen hij binnenkwam. Kortom, ook op deze camino kun je niet alles alleen doen en heb je elkaar nodig! (sprak hij wijs)
We zitten nu in Sebrayo, een piepklein gehucht in de gemeente Villaviciosa. Het gehucht is zo klein, dat er zelfs geen kerk is, dus kleiner kan eigenlijk niet. Dat er geen kerk is, is tot daar aan toe, maar er is ook geen restaurant of bar, zelfs geen winkel. We hebben dus boodschappen gedaan in een soort rijdend winkeltje en moeten zelf ons eten klaarmaken. Nu is dat geen punt, als we tenminste pannen zouden hebben. Want die zijn er niet in de kleine refugio, waar we nu zitten. Zelfs geen glas. De kunst is nu om eieren te bakken op een soort bakplaat; ik sta nu met mijn ene hand aan de telefoon en met de andere hand tracht ik een spiegelei te fabriceren. Erg hard gaat het niet, maar alla, een pelgrim moet zich kunnen redden. We zitten hier met een Frans stel, dat we al eerder hebben ontmoet, een Hongaar, een Duitser en twee Hollanders, dus we houden ons gezamenlijk ijverig bezig met een verenigd Europa! En dat zonder Brussel. Helemaal niet nodig, al dat gedoe, gewoon allemaal de camino lopen!!

4 gedachten over “Limonadefontein”

 1. Wat een grappig gedicht bij het verhaal van de vorige dag.
  In het afgelopen theaterseizoen zag ik een voorstelling van de groep Pater Moeskroen die dat (waarschijnlijk al zeer oude) gedicht had gebruikt als basis voor hun show.
  Toen had ik nog niet door dat dat verhaal was ontleend aan een bestaand gedicht dat dan nu toevallig opduikt op de wandelsite van mijn wandeloom.
  Mooi, hoor !!

 2. Wat heerlijk toch om alles te lezen. Lachten ook om Marianne als Jeanne d’Arc. Leuk ook om de reacties voor je medepelgrims te lezen. Zo wordt het een grote familie. En je hebt gelijk, daar hebben we Brussel helemaal niet bij nodig.

 3. Hai Theo en mam!
  Wat leuk om via deze site te lezen hoe het jullie daar vergaat!
  Bij alle verhalen krijg ik een glimlach op mijn gezicht omdat ik je er zo in herken, mam!!
  Heel veel succes nog en ik ben apetrots op jullie!!

 4. Na weer enige tijd afwezig te zijn geweest het vervolgverhaal verder gelezen. Wat een lumineus idee. Laat alle politici verplicht een bedevaart maken naar Santiago en Sint Jacobus, dan is het verenigd Europa er zo en misschien nemen ze dan ook wat wijzere beslissingen.
  Wat een wijsheid doe je op op zo’n tocht.
  Sterkte en veel plezier

Reacties zijn gesloten.