Geitenkaasjes

De route was erg slecht aangegeven vandaag, het eerste stuk was al een drama; een bijna onbegaanbaar pad, dus we besloten al snel maar een stukje langs de zee te lopen. Overigens, in tegenstelling tot wat iedereen van tevoren dacht, lopen we helemaal niet zo vaak langs de zee, want je hebt iedere keer weliswaar een baai, maar daar moet je dan wel omheen en dan loop je meestal in de bossen en meestal over modderige paden. Na een tijdje was het lopen langs de zee weer afgelopen en toen zijn we maar van het smalle pad afgeweken en hebben vandaag de brede weg genomen, Dat loopt een stuk makkelijker. Het weer is vandaag redelijk goed geweest, dus we mogen niet mopperen.
Waar we vandaag wel een beetje over mogen mopperen, is het eten. Onderweg kwamen we langs een piepklein Spar-winkeltje, waar we sinaasappelen hebben gekocht. Toen zagen we kleine zwarte pakjes geitenkaas (althans dat dachten we). Dat leek ons erg lekker, dus we kochten er twee. Dat leek ons echter een beetje weinig, dus dan maar vier genomen. En om onderweg niet te hoeven denken: ”Heerlijk, waarom hebben we er niet meer genomen?“, namen we er zes. Je moet tenslotte op alles voorbereid zijn. Een eindje verder besloten we om meteen maar zo’n heerlijk geitenkaasje te verorberen, Dus we maakten de eerste twee pakjes open. Wat er in zat, viel uit elkaar en leek op van alles, behalve op geitenkaas. Nou moet je onderweg natuurlijk niet gaan lopen zeuren of kritisch over geitenkaas gaan zitten doen, dus we namen gewoon een lekkere hap. We waren het allebei roerend eens: wat het was, weten we niet, waar het naar smaakt, weten we ook niet, in ieder geval niet naar geitenkaas, maar het leek voor ons nog het meest op een soort bruine suiker. Niet echt lekker, niet echt erg vies. Tot we hier in Pinera, waar we vannacht overnachten, een Braziliaanse tegen het lijf lopen en zij weet wat het is. Het is varkensvet met een laagje suiker! Hadden we dat nou maar nooit geweten, we werden nog posthuum misselijk.
In de refugio, waar we vannacht slapen, zijn bedden en er is een douche. Dat is het dan, nergens iets om te koken. Dus op naar de dichtstbijzijnde winkel en nu doen wij ons maal met (oud) brood, een plakje ham, een flesje bier en een flesje yokidrink. Dit is dus wat je noemt een echte karige pelgrimsmaaltijd. Gelukkig is Manfred ook weer bij ons, dus gedrieën dragen wij ons kruis. Nou ja, ik overdrijf natuurlijk weer schromelijk, eigenlijk is het best wel te eten, hoor! En als ik denk aan al die arme sloebers, die nu maar elke dag naar hun werk moeten en in de file staan, sorry, ik wil echt niet met jullie ruilen!
Willem, je krijgt echt een kaart van me. De postzegels heb ik al, alleen de kaart nog niet. Die ga ik kopen en je kaart komt eraan, zodat je weer de groeten aan me kunt doen!!

3 gedachten over “Geitenkaasjes”

 1. Hallo mam en Theo.
  Wat fijn om je weer een keer gesproken te hebben en wat klonken al die stemmen op de achtergrond vreselijk gezellig!! Al die nationaliteiten door elkaar heen! Petje af dat jullie elke keer kunnen omswitchen van taal!
  Heb op google earth maar weer eens gekeken waar jullie zitten en warempel, Pinera is dan een klein dorp, het stond erop!
  Helaas kon ik de oude school niet vinden waar jullie vannacht bivakkeren, maar toch ontzettend leuk om elke keer te zien hoe jullie opschieten!
  En getverderrie, dat jullie varkensvet met een laagje suiker hebben gegeten!! Gelukkig wisten jullie dat voor het eten ervan nog niet!!
  Veel liefs en tot snel

 2. Dag lieve mensen,
  Leuk om je aan de telefoon te hebben terwijl ik de muziek en gezelligheid op de achtergrond hoorde. Je zei tegen de Duitse muzikanten dat ik er ook graag zou zijn. Laat ik eerlijk zijn, wanneer ik jullie verhalen lees ben ik meestal blij dat ik gewoon elke dag naar mijn werk mag. Maar er zijn momenten, gisteravond was er één, dat ik er graag bij zou zijn geweest. Fijne dag, liefs Koen en Pauline

 3. Hallo Theo en Marianne.
  We zijn weer terug uit Zeeland en dan is het eerste wat je doet alles lezen en denken: “Ik ben blij dat ik het niet hoef te doen”, al bewonderen we jullie wel. Je moet er alleen wel erg in hebben dat bepaalde wegen voor tweevoeters zijn en anderen voor vierwielers. We hopen voor jullie dat je toch nog aan het strand kan liggen, al is het dan maar één keer. En je moet natuurlijk wel terug zijn voor het familieweekend en graag met je films. Mensen, nog heel veel loopplezier en tot de volgende keer.

Reacties zijn gesloten.