De brede weg opgestuurd

Gisteravond was er een jongen met een gitaar en toen hebben we allemaal luidkeels liedjes uit de jaren zestig gezongen, oergezellig. We sliepen in een oud schooltje, dat vijftig meter van de snelweg afstond, zodat je de hele nacht het gevoel had dat er zo een tankauto binnen zou rijden of zo. Kortom, erg rustig was het niet, dus we waren vanmorgen al om zes uur uit de veren en om zeven uur gingen we op weg.
Tot half negen was het droog, toen begon het te regenen, Nou, regenen?? Het regende zo verschrikkelijk hard dat onze poncho’s het niet aankonden en onze schoenen vol stonden met water. Het was echt verschrikkelijk. Om elf uur regende het nog steeds zo hard en toen we een hotel zagen, zijn we daar maar snel heen gerend, hoe nat we ook waren. Daar was men weer erg aardig, we mochten alles uittrekken (nou ja, niet alles natuurlijk), zodat we weer een beetje konden opdrogen. We hebben daar wel anderhalf uur gezeten en zowaar, om half één werd het droog. Dus snel de schoenen weer aan en op weg. En geloof het of niet, maar om één uur liepen we in de korte broek!! Zo gaat dat hier. Ik weet dat het in Normandië ook zo snel van weer kan wisselen, maar zo erg als hier is het daar niet.
Als de zon dan weer schijnt, word je al gauw overmoedig en dat moet je als pelgrim natuurlijk niet doen. We spraken namelijk af snel door te lopen naar de refugio, zodat we dan vanmiddag toch aan het strand konden liggen. Overigens hebben we vandaag keurig en vroom de route gevolgd, we waren helemaal bereid het smalle pad tot het einde toe te bewandelen. Maar nu stuurde de gids ons voortdurend de Route National op, we zijn dus vandaag gewoon de brede weg opgejaagd! Daar konden we echt niets aan doen.
Maar goed, we kwamen in Tapia en bij de refugio en uiteraard kwamen er toen wolken voor de zon en zelfs een buitje. Het mag dus gewoon niet, dat strand. De refugio staat heel hoog op de klippen en vandaar kijk je zo op zee. Zo’n schitterend uitzicht hebben we nog nooit gehad. We zitten hier met zijn twaalven en er zijn weer veel landen vertegenwoordigd: Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Kroatie en Nederland, dus er wordt weer gekoeterwaalst in alle talen.
Volgens een gids is de provincie waar we in lopen, een van de best georganiseerde provincies, waar alles goed aangegeven is. Nou, mooi niet, het is een zootje en de route is gewoon slecht aangegeven en slecht onderhouden, zoals een andere gids dan weer zegt. Ja, nu we er bijna uit zijn, zetten ze ineens gele pijlen van twee meter hoog neer, kunst!
Manfred is ook weer aangekomen, maar hij is kapot en heeft zere voeten. Trouwens, mijn voet is ook weer open, er is iets met die schoen dat niet klopt, hoewel bij iedereen de kwaaltjes komen nu. Maar ja, morgen overschrijden we de tweehonderd kilometergrens, dus we schieten ook al hard op, helaas!

4 gedachten over “De brede weg opgestuurd”

 1. Beste Gery,
  De letters van het commentaar dat de mensen geven zijn zo klein dat ik ze niet kan lezen. Kun je daar ook iets aan doen? Bij voorbaat dank.
  Die Theo, nou is zijn voet weer stuk. Maar misschien is die morgen ook weer beter. Het wisselt daar nogal!
  Het is elke avond weer een feest om zijn verhaal te lezen.
  Hij moet ophouden met te zeggen: helaas nog maar 200 km.
  Want dan is het niet leuk meer als hij aankomt.
  Verder: wat een ausdauer heeft die man. Laat hem maar lopen!! Sterkte in je eenzaamheid.
  Liefs

 2. Lieve mam en Theo,
  Jeetje, 200 km, ik kan me voorstellen dat dit jullie een dubbel gevoel geeft. Het avontuur zit er bijna (ik bedoel wat is nou 200 km op zo’n reis) op, dus het zal lastig zijn dan weer te moeten integreren in het dagelijkse leven. Maar hopelijk mis je ons ook heel erg, mam!
  Loop ze vandaag weer, ik ben weer benieuwd naar de verhalen vanavond. Ik ga aan het werk. Liefs

 3. Theo, ik denk dat ik de hele familie moet vertegenwoordigen omdat de rest met vakantie is. Goed, je moet toch wat doen met zo’n lange dag, niet? We kunnen ook niet allemaal gaan lopen tenslotte. Als je het dan nog niet ziet zitten om te stoppen na 200km (!!!), kom dan ook terug lopen. (sorry,Geer). Hoe is het nu met je voet? Hoe hebben de pelgrims dat vroeger toch gedaan met sandalen aan en zo en dan over die wegen?
  Pelgrims, tot morgen en geniet nog zolang als het kan. (Het strandweer komt vast nog wel).
  Groetjes

 4. Hallo Theo, Marianne en de rest van de pelgrims,
  Wat wonderlijk dat het weer zo plotseling kan omslaan. Gelukkig dat jullie zoveel vriendelijke mensen treffen om te helpen. Overigens: voor strandweer moet je in Nederland zijn.
  Zorgen jullie goed voor je voeten. Kan Marianne niet iets doen?
  Marianne, Pauline zei dat je naar nog een gedicht vroeg, maar ze wist niet meer welk. Laat even weten.
  Verder weer een goede tocht gewenst. Groeten.

Reacties zijn gesloten.