Via de la Plata

Via de la Plata
10-4-2011
De kogel is door de kerk!!! Na veel wikken en wegen hebben Gery en ik vanmorgen besloten dat ik toch nog een keer een pelgrimstocht ga maken. Deze keer is het de zogeheten ‘Via de la Plata’. Vertaald is dat de Zilverroute. Wikipedia schrijft daar in het kort het volgende over:
Camino Mozarabe en Via de la Plata
Ook bekend als de zilverroute of de weg. De Via de la Plata (ooit een Romeinse weg die Italica en Asturica Augusta verbond) begint in Sevilla, van waaruit het naar het noorden gaat naar Zamora via Caceres en Salamanca. Hij wordt veel minder gebruikt dan de Franse route en zelfs minder dan de noordelijke route. Na Zamora is er een keuze. De eerste route loopt westwaarts en loopt via Ourense naar Santiago. De andere route loopt naar het noorden naar Astorga van waaruit de pelgrims naar het westen kunnen via de Franse route, de Camino Frances naar Santiago.
De Camino Mozarabe-route loopt van Granada door Cordoba en komt later samen met de Via de la Plata in Merida.

Alhoewel de voorbereiding misschien niet heel degelijk was, verheug ik me er toch heel erg op. Ik heb ontdekt dat elke tocht weer heel anders is. En ik kijk uit naar wat deze reis me weer zal brengen. Ik heb erg lang geaarzeld, want ik dacht dat het na vier keer wel eens genoeg zou zijn. Voor Gery betekent het natuurlijk toch weer heel lang alleen zijn. Maar we hebben een en ander goed doorgepraat en met dit resultaat dus. Blij, blij blij!!!

Woensdagmorgen om tien voor half acht vertrek ik van Schiphol en dan arriveer ik om half vijf in Sevilla met een overstap in Barcelona. In eerste instantie was ik van plan in Cadiz te beginnen, maar omdat het volgende week in Sevilla enorm druk zal zijn in verband met de semana santa (heilige week) heb ik dat idee maar laten vallen. Ik ga dus vanaf Sevilla meteen aan de wandel. Wel ben ik van plan een dag in Sevilla rond te kijken. Tenslotte ben ik er nog nooit geweest en het schijnt een heel mooie stad te zijn.

Dus dan vrijdag echt aan de wandel. Volgens mijn gidsje is de weg naar Santiago de Compostela via Ourense 977 km. Normaal gesproken kan ik dat dus in zes of zeven weken doen. Maar ik ben vast van plan me niet te haasten, dus houd me niet aan die periode. Als alles goed gaat, komt Gery me weer in Santiago ophalen.
Het thuisfront gaat weer voor de website zorgen, dus dat is in goede handen. Ik hoop dat jullie ook een beetje kunnen genieten van mijn wandeling. Ik verheug me er bijzonder op.

Vaya con dios en ultreia

4 gedachten over “Via de la Plata”

 1. Nog even deze mail om Theo een heel leuke en veilige reis te wensen.
  Wij begrijpen heel goed wat je bedoelt als je zegt dat je hem wel zult missen, maar je beslist niet in de steek gelaten zal voelen. Wij vinden trouwens dat jullie een heel speciaal contact met elkaar hebben als
  Theo onderweg is. Het is gewoon een genot om te zien hoe Gery meegeniet als Theo z’n enthousiaste verhalen doorbelt.
  Gery, je bent altijd welkom, bel wel even van tevoren, want stel dat we net naar Haarlem zijn om schone onderbroeken te halen.
  Nogmaals een heel goede reis voor Theo en voor Gery veel meegenietplezier!
  Liefs, Ton en Nora

 2. We gaan deze site weer in de gaten houden. Veel wandelgenot toegewenst.

 3. Ik hoop dat je de reacties wel kunt lezen. Ik kan je site alleen via de zoekopdracht openen.
  Leuk om alles weer te gaan volgen. Heel veel succes en Gery heel veel sterkte. Als het je teveel wordt kom je maar langs of bellen we.

 4. We zijn weer thuis, dus ik kan weer heerlijk je verhalen lezen. We wensen je heel veel loopplezier, en Gerij, we zijn er ook nog, hè
  Ik hoop dat het goed gaat met je voeten.
  Tot de volgende keer maar weer en pas op voor overstekend wild. Groetjes, Corrie.

Reacties zijn gesloten.