Over gebaande wegen

Marianne is wijkverpleegster en die heeft gisteravond mijn voet verzorgd met een pleister met een soort kussentje en folie daaroverheen en dat alles ademt. Ik heb de hele dag geen last van mijn voet gehad, want het is door de schoenen natuurlijk wel weer open gegaan. Dus onderweg de apotheek weer eens opzoeken om deze ‘wonderpleisters’ aan te schaffen. Ja, als pelgrim kun je het maar druk hebben! Het was tot in de middag stralend weer vandaag en dat kwam goed uit, want we hebben een heel eind langs het strand gelopen. Dat was wel lekker bij een hele rustige zee. De stranden lagen dan ook vol zonaanbidders en dat is dan wel komisch als je daar doorheen sjouwt met je rugzak en grote schoenen. Dan heb je bekijks!!
Vanmorgen hebben Marianne en ik besloten samen te lopen en geen modderpaden te nemen, maar over de begaande wegen te gaan. Eerlijk gezegd is dat ons uitstekend bevallen.
Nu is het ineens weer een stuk kouder en ik zie donkere wolken, maar het regent nog niet en we zijn in ieder geval al in de albergue van Guriezo, dus vandaag blijven we droog. En morgen? Dat zien we dan wel weer.
Voorlopig heb ik andere zorgen, want ik ben ergens mijn wasmiddel vergeten. Zo zie je, ook een dag als pelgrim heeft zijn eigen zorgen, het leven is zo eenvoudig nog niet. Jullie lachen hierom natuurlijk, maar ja, jullie fietsen nu even naar de supermarkt om nieuw wasmiddel te halen en dat kan ik toevallig niet. En jullie kunnen denken: ”Nou, dan was ik een dag later“, want jullie hebben nog een kast vol kleren, maar ik niet, althans niet hier. Dus eigenlijk hebben jullie helemaal geen zorgen en ik wel.
Ach, kon ik het altijd maar zo zien!!

4 gedachten over “Over gebaande wegen”

 1. Ja ja, een pelgrim moet ook vinding rijk zijn.
  In nood is wassen met shampoo een goed alternatief.
  Wij hebben de rugzakken gepakt staan en zien er naar uit om een stukje te gaan bekijken van wat jij ons vorig jaar zo mooi hebt voorgeschoteld.
  Hier is het weer nu gelukkig zeer aangenaam. Ik weet dat er nu iemand bromt als ze dit leest, maar wij zijn er blij mee, zodat we wat kunnen wennen aan de temperatuur. Het ziet er naar uit dat het vrijdag in Lyon 25 graden is.
  Ik hoop dat jij ook mooi weer houdt, want je hebt nu wel erg lang slecht weer.
  Veel plezier.

 2. Nou, Suzanne is mij net voor om de tip van de shampoo te geven. Je wasje wordt niet echt zacht, maar wel schoon.
  Heerlijk weer om na een paar dagen je verhalen te lezen. Ik moet alleen de hulp van onze computerknul inroepen als hij deze week komt, want mijn geluid krijg ik niet aan. Nou ben ik blond, dus ik maak me niet druk. Hij weet het heus wel te verhelpen. Ik heb je filmpje dus wel gezien en zag dat je stond te praten, maar kon niets horen. Dat komt dus nog wel. Misschien thuis. Nou loop ze broer en veel plezier, maar voorzichtig met die voet. Vind ik toch maar niets. Is het niet mogelijk om even naar je schoenen te laten kijken? Misschien is het een kleinigheid.
  Groetjes, je zus

 3. Ha Theo,
  Ik merkte dat je weer aan de wandel bent, ik wens je heel veel wandelplezier.

 4. Hallo pelgrim,
  Wij zijn weer terug op de basis na een zonnige week, dus ook weer een commentaar.
  Ik wist niet dat je je al een geest voelde, want niet Petrus zweefde, hij liep, maar de geest zweefde wel over de wateren.
  Trouwens, je weet ook het vervolg, hè, Petrus geloofde niet genoeg en zonk!
  Laat jou dat niet overkomen, een zere voet is al erg genoeg.
  Maar als je medepelgrim wijkverpleegster is, komt alles toch nog goed.
  Wat Ineke overkwam, overkwam ook mij, ik zag je praten, maar horen ging niet want mijn audioset was er niet.
  Overigens laat Martha niet klagen, want er is vast niet veel te zuigen als zij alleen in huis rondwandelt. Maar is de pelgrim niet degene die het altijd voor twee doet?
  Groetjes, pelgrim, door jouw beeldende verhalen leven we helemaal mee, zelfs met de modder.

Reacties zijn gesloten.