Ik ben er weer!

Om acht uur het ontbijt gescoord en daarna op pad voor de laatste kilometers naar Santiago de Compostela. Het is de derde keer dat ik dit laatste stukje loop en het blijft een belevenis.
Stipt op de afgesproken tijd liep ik na een korte wandeling van 5 km het plein van de kathedraal op en, ook al is het nu al de derde keer, de aankomst was ook nu weer emotioneel. Gery en Marnix stonden dit keer op de goede plek en ik heb er nog even over gedacht om zelf nu aan de zijkant ‘op te komen’ en dan een sms-je te sturen naar hen, maar dat doe je natuurlijk toch niet, want de aankomst hoort echt op het plein zelf te gebeuren.

Aankomst-Santiago-web

Na de begroeting was de eerste gang natuurlijk naar het pelgrimsbureau om mijn derde compostela te halen. Ook nu weer was het erg druk met pelgrims en was het geduld en wachten geblazen. De allerlaatste beproeving voor de pelgrim.
De volgende rit was naar het postkantoor om daar alle kaarten in ontvangst te nemen. Cees en Corrie, Jan en Marja, Jan en Olga, Rina en Andries, Arij en Ellen, en natuurlijk Peter uit Veere, heel hartelijk bedankt voor de kaarten en mooie woorden daarbij.
Toen zijn we met zijn drieën lekker gaan eten en toen op naar het station om mijn treinkaartje te kopen. Maandagochtend om kwart over negen vertrek ik en dinsdagmiddag om ongeveer half één ben ik in Amsterdam.
Dan is het dus echt allemaal voorbij, maar nu ga ik nog even drie dagen genieten en een eindje wandelen: op naar Cabo Fisterra!!

4 gedachten over “Ik ben er weer!”

 1. Theo, je hebt weer een superprestatie geleverd. Veel respect voor jou. Wat zal je hoofd nog vol zijn. En nu fijn met Gery en Marnix je ervaringen en emoties delen. Geniet van je tocht naar Cabo Fisterra.

 2. Theo, je hebt het weer gehaald. Hartelijk gefeliciteerd met deze geweldige prestatie. Hartelijk bedankt voor je prachtige verhalen en dat we daar van mee mochten genieten. Jammer dat mijn kaart weer niet aangekomen is. Ik heb het echt allemaal precies gedaan volgens de richtlijnen en op tijd verstuurd. Een heel goede thuisreis toegewenst.

 3. Broer, heel hartelijk gefeliciteerd met deze weer geweldige prestatie. Jammer voor ons, want we zullen je verhalen missen.
  Geniet nog van deze laatste dagen en nogmaals bedankt voor je verslag van deze reis.
  Tot ziens in Zeeland.

 4. Theo,
  Je hebt hem het weer gelapt. Je bent er weer, en voor de derde keer! De uitloopkilometers naar Fisterra zijn als een toegift bij het optreden van een artiest.
  Voor ons hier achter de computer, jammer dat je verhalen voorlopig stoppen.
  Ondanks tegenslagen blijf je steeds oer-gemotiveerd. (Als ik de laatste weken bijvoorbeeld bekijk, is die poncho toch wel redelijk vaak voor de dag gekomen)
  Gefeliciteerd met je prestatie!
  je naamgenoot uit Brabant

Reacties zijn gesloten.