Het is weer stil op de camino

Het is weer stil op de camino

11-5-2011

Gisteren was het gezellig met Rina en Andries. We hebben champagne (Spaanse) gedronken en vervolgens hebben we gezamenlijk de kathedraal bezichtigd. Daarna zijn zij weer op de bus gestapt naar de camping.

Gisteravond hebben we met zijn zessen gegeten: het Australische stel, het Oostenrijkse stel, Margrit en ik. Een soort afscheidsdinertje, want het Oostenrijkse stel blijft een paar dagen in Salamanca, de Australiërs nog een dag en Margrit blijft eerst nog een dag in Salamanca, daarna gaat ze met de bus naar Zamora, want daar gaat zij drie weken gastvrouw spelen in de albergue. Eerst gaat ze dan een dag vanuit Zamora verder lopen en de stad Zamora verkennen, anders kan ze de mensen niet goed voorlichten, vindt ze. Ja, je bent van degelijke Zwitserse makelij of niet. We hebben afgesproken vrijdag samen te eten. De Koreanen zijn een dag verder, want die zijn niet in Salamanca gebleven, dus ineens is het stil op de camino.
Alleen het Franse stel, Daniel en Josine, is er nog. Ik moet zeggen, het is best weer even wennen.

Vlak na Salamanca ben ik even verkeerd gelopen en moest ergens dwars doorsteken, dat was dus 3 km extra, maar verder ging het gezwind over hele lange rechte wegen, steeds maar rechtdoor, dus verdwalen was er niet meer bij.
Om half twee had ik de 23 km achter de kiezen, hoewel me dat moeilijk lijkt, kilometers achter de kiezen te hebben. Liever gezegd: die waren onder mijn zolen doorgegaan en ik zit nu in het hostal in Calzada de Valdunciel. Dit is een heel klein dorp, maar Europa heeft weer lustig geïnvesteerd: ze hebben een groot sportcentrum en een grote bibliotheek, waar je gratis kunt internetten.

Vanavond eet ik hier in het hostal. Daar heb ik vanmiddag ook gegeten, want dat is de enige gelegenheid hier. Nu zit ik lekker op het dorpsplein op een bankje een pilsje te drinken in het zonnetje, maar ik zie in de verte een enorme onweersbui in de lucht hangen, dus erg lang zal het niet meer duren of ik word nat. Het was voorspeld voor vandaag, maar ik heb er geen last van gehad onderweg. Voor de rest van de week wordt ook mooi weer voorspeld, dus ik zit goed!

2 gedachten over “Het is weer stil op de camino”

  1. Hallo Theo, hoe is het met de schoenen? Houdt de lijm het nog? En de voorraad sigaren, is die nog op peil? Vragen, vragen, vragen. Ja, de pelgrim krijgt zo wat voor z´n kiezen. Maar pelgrim, loop nou toch eens door. Ton wil zo graag met jou een dikke sigaar roken in Santiago! Suzanne loopt hier maar te mopperen dat je maar niet opschiet! What ever, pilgrim. Loop JOUW camino! We zien wel of Jacob het heeft voorbestemd. Buen camino y animo!

  2. Theo, laat je niet opjagen. Loop in je eigen tempo, dat mag als je jouw leeftijd hebt bereikt. Rook je sigaartje, drink je glas wijn op een terrasje en geniet zolang het kan.
    Wat anders: Kun je niet een beetje regen naar hier sturen, Cees zit erom te springen. (Gelukkig kan het niet) Groetjes

Reacties zijn gesloten.